lørdag den 18. november 2017

Genoptræning

Sportsskader og ulykkestilfælde.
Ofte overset er kiropraktorens rolle ved sportsskader og ulykkestilfælde. Alt for mange går rundt med kroniske problemer efter forstuvninger, forvridninger, piskesmæld og uheldige fald, så leddene også bliver påvirket. Når den værste hævelse, gener og blå mærker har fortaget sig, er der mange gange ”noget” tilbage. Dette dækker ofte over, at enkelte større eller mindre led ikke bevæger sig optimalt mere, og dermed blot sidder som stopklodser og forhindrer fuld eller hensigtsmæssig bevægelse af kroppen eller lemmerne. Disse ting er en kiropraktor uddannet til at vurdere og afhjælpe.

Operationer.
En anden overset faktor, hvor en kiropraktor kommer ind i billedet, er efter operationer. Disse forløb, hvor lægen er tilfreds med resultatet, men hvor patienten stadig har problemer. Det kan være efter operation af diskusprolaps eller man har måske fået ny hofte eller nyt knæ. Måske er man også blevet genoptrænet, men der er stadig problemer. Disse kan dække over muskelspændinger eller led, der har mistet deres fulde bevægelighed. Måske var dette en del af hele problemet fra starten af eller opstod under selve operationen. Disse problemer ligger udenfor lægens og genoptræningens regi, men kiropraktoren kan undersøge disse forhold og afhjælpe dem.
Således har kiropraktoren en plads i genoptræning efter sportsskader, ulykker og operationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvis du vil vide mere

Dansk Kiropraktor Forening. Faglig organisation for danske kiropraktorer, der er autoriserede af Sundhedsstyrelsen. www.danskkiropraktorf...