lørdag den 18. november 2017

Hvad foregår hos kiropraktoren?

Første konsultation består af en samtale, hvor man med egne ord forklarer, hvad problemet er, hvordan det er opstået, hvor længe det har varet osv. Kiropraktoren stiller uddybende spørgsmål, der kan relatere til arbejdsmæssige forhold, motion, andre lidelser mm.
Hvis kiropraktoren herefter vurderer, at det er et problem, der kan afhjælpes kiropraktisk, foretages der en undersøgelse.
Undersøgelsen består af en vurdering af kroppens holdning. Der ses på, om der er skævheder eller ubalancer og om musklernes generelle tilstand er tilfredsstillende.
Dernæst vurderes kroppens muskler og led mht. spændinger, hævelser og bevægelighed. Kiropraktoren palperer, dvs. mærker med hænderne. De enkelte led i rygsøjle og arme og ben undersøges hver for sig for bevægelighed.
Der kan også indgå mere specielle tests, såkaldte ortopædiske prøver og måling af reflekser f.eks. Hvis kiropraktoren skønner, at røntgenbilleder kan hjælpe med til at stille en diagnose, foretages en sådan. Der forefindes røntgenapparat på klinikken.
Hvordan behandler en kiropraktor?
Kiropraktoren bruger hænderne til at trykke på led og muskler. Mange forskellige og specifikke teknikker frigør f.eks. fastlåste led og spændte muskler. Efter problemets karakter kan man også blive instrueret og vejledt i øvelser, arbejdsstillinger o.a. En kiropraktisk behandling gør typisk ikke ondt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvis du vil vide mere

Dansk Kiropraktor Forening. Faglig organisation for danske kiropraktorer, der er autoriserede af Sundhedsstyrelsen. www.danskkiropraktorf...